Wie?

Carolien Hermans (1969, NL) is schrijfster, yoga/mindfulness docente, onderzoekster, choreografe, moeder, pedagoge en een stier die met veel plezier lesgeeft aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en het Conservatorium van Amsterdam.

Zij is geboren in het jaar 1969 toen de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette, het legendarische Woodstock festival honderdduizenden mensen naar de staat New York dreef, er een staatsgreep in Libie plaats vond, Feyenoord landskampioen werd en Lenny Kuhr het songfestival won met het liedje ‘De Troubadour’.

Ze is recent de 50 gepasseerd, wat best een ding was maar de hobbel is genomen en inmiddels maakt ze gretig gebruik van de voordelen van het 50 zijn (zoals kortingskaarten of jongeren die u zeggen en opstaan voor je in de trein). Ze zou graag goed kunnen tekenen en skieen maar snelheid is niet echt haar ding en het potlood in haar hand is zo eigenwijs dat het eindresultaat in de verste verte niet lijkt op wat ze in gedachten had.

Ze studeerde orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, ging er met een cum laude papiertje vandoor en vestigde zich in Amsterdam waar ze zich op haar passie, dansen!, richtte. Na de master choreografie te hebben afgerond, werkte ze een aantal jaren in het veld als performer en choreografe. Tegenwoordig combineert ze dit met lesgeven en onderzoek doen. Thema’s waar ze zich nu mee bezighoudt zijn spel, dansimprovisatie, ecologische pedagogiek, body-mind connectie (yoga/mindfulness) en embodied cognition.

Ze zou graag een goede kok willen zijn maar ze kan er de tijd niet voor vinden. Ze kent haar beperkingen want ze weet dat ze nooit een vrachtwagenchauffeur of een ruimtevaarder zal worden.  Ze vergist zich nog steeds wanneer mensen haar vragen of de aarde om de zon draait of de zon om de aarde. In de trein leest ze stiekem de horoscoop, en het is ongelooflijk, maar bij haar komt die altijd uit. Ze heeft nog nooit iets gewonnen in de loterij dus het geluk moet bij haar van andere dingen komen.

Op haar bucket list staan nog de volgende dingen: de Pyreneeën bewandelen van Oost naar West, autorijden (want dat durft ze nog steeds niet), haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken, leren neusfluiten en op een boerderij wonen.

Curriculum vitae: CVCarolienHermans